Senjahopen

Bilde
Event info

Description

SENJAHOPEN BYR PÅ PLATESLIPP OG DET SOM VERRE ER!

Det ryktes fra relativt sikkert hold at Senjahopen føler seg helt uanstendig beæret over å få legge slippfesten for deres nyeste album til selveste Driv, i enda mer selveste Tromsø. Det var jo her de tok skrittet fra å være en slags lurvete maskot for Buktafestivalen til å bli et band «to be reckoned with», så når de nå skal slippe skiva med det velklingende navnet «Jenka For En», er det vel nærmest å anse som en slags god gammeldags hjemme-alene-fest som er under oppseiling. Og med både rykende ferskt materiale og skapet fullt av klassikere er det ingen tvil om at dette blir en kveld man helst ikke vil gå glipp av!

Senjahopen ble unnfanget for nærmere to tiår siden, og etter snart sju album og sjukt mange konserter, og ikke minst tusenvis av klistremerker, er det et under at de fortsatt ikke hverken er en nasjonalskatt eller et velsmurt maskineri med forutsigbart mellomsnakk og innøvde dansetrinn. Dette orkesteret er nemlig ikke ulikt en boks med sjokolade: Du vet aldri hva du får. -Men med et repertoar som spenner helt fra varmt, nært og nydelig i «Drømmefanger», via allsangvennlige «Over Heia», til den nordnorske nasjonalsangen «En Hælvettes Gjeng», så vet du at du bestandig får sjokolade, for å si det sånn.

Helt fra den spede begynnelsen da de ba alle om å «Bli Med På Yttersia» har Senjahopen klart det kunststykket å både være en slags evig outsider, samtidig som de er en slags hjørnestein i den nordnorske musikalske faunaen. Men det betyr på ingen måte at du må bestå hverken DNA-test eller dialektprøve for å henge med i svingene: Her er det både såpass god musikk og livlig lyrikk at selv om du nedstammer fra Terje Vigen, Pillar-Guri, Olav Tryggvasson eller Sissel Kyrkjebø så er det ingen grunn til at du ikke skal både kunne kjenne deg igjen og føle deg velkommen. For når selvironien, røverhistoriene og refrengene sitter så løst som det gjør hos denne gjengen så må du nærmest være vaksinert mot god stemning for å ikke både få fot, trekke på smilebåndet og kanskje til og med felle en tåre.

Og apropos tårer: når «Onsdagsrenn», den første singelen fra det kommende albumet ble sluppet var det nok ingen, uavhengig av kjønn, legning, alder og politisk ståsted som kom seg gjennom uten i hvert fall en bitteliten klump i halsen. Men det er ikke dermed sagt at det er noe som indikerer at det bare er ballader som er under oppseiling. Den musikalske filosofien til Senjahopen har nemlig alltid vært at det her skal man ikke finne opp kruttet, det viktigste er å holde kruttet tørt. Dette viste de til gagns med singel nummer to, «Festivalsangen», der de dundrer løs i velkjent, allsangvennlig og humørspredende stil.Dette ligger rett og slett an til å bli soundtracket til sommeren 2024. 

«Jenka for en» er tilgjengelig overalt 31/8-24, sånn at alle som vil skal rekke å «lese seg opp på stoffet» før det braker løs. Så som du sikkert skjønner så er festen langt fra over, det er fortsatt billetter igjen.

Tickets

 • Ordinær
  ID 18
  kr 390,00
 • Student
  Husk student-ID ID 18
  kr 290,00
 • Choose tickets and finish